Klubnyheder
W1siziisijiwmtgvmtavmjyvn3m5znjhcgl3ml9cyw5uzxjfdmvyc3rcu1yylmpwzyjdxq?sha=c70c7510a9b82bb0

BROEN HJALP NAHOM IND I FORENINGSDANMARK

1. december 2019, 17.39

Broen hjalp Nahom ind i foreningsdanmark

To år efter, at Nahom kom til landet taler han dansk og er blevet et stort aktiv for fodboldholdet i BSV
Pernille Borenhoff

Foreningsliv Nahom er som så mange andre 9-årige drenge vild med at spille fodbold. Og han er virkelig god til det. Så god, at han efter blot nogle måneder i BSV rykkede op på A-holdet, som han træner med to gange om ugen og spiller kampe med i weekenderne. Og holdet klarer sig ifølge Nahom rigtig godt og er rykket op på en 4. plads i den række, de spiller i.

Men det stod ikke ligefrem i kortene, at Nahom skulle blive en gevinst for fodboldholdet i Rudersdal. For to år siden vidste han næppe, at hans fremtid skulle ligge i dette kolde land og regnfulde land mod nord.

Nahom er nemlig født i Eritrea. Farens flugt fra det krigshærgede land endte for år tilbage i Danmark, mens moren og hendes fire små sønner blev boede i Eritrea, hvorfra de for tre år siden flygtede til Etiopien.

"Det var her, at jeg startede med at spille fodbold, da jeg var 7 år," siger Nahom.

Efter et lille års tid i Etiopien blev familien for to år siden forenet i Danmark. Og Nahom startede på Nærumskole, hvor en lærer så, at det ville være godt for ham, hvis han begyndte til fodbold i lighed med mange af klassekammeraterne. Samme lærer var blevet opmærksom på, at den landsdækkende forening Broen havde fået en lokalafdeling i Rudersdal. Og derfor henvendte han sig til dem for at høre, om de ville hjælpe Nahom og hans familie med et kontingent og fodboldtøj.

"Vi hjælper dig og andre, fordi vi synes, at det er vigtigt, at børn kommer ud og bliver en del af foreningslivet," siger Lars Stilling Netteberg, der er formand for foreningen Broen Rudersdal henvendt til Nahom. Og fortsætter:

"Børn har brug for at være en del af et fællesskab, og for børn som Nahom er det den bedste måde at blive integreret på."

Hjulpet 125 børn

Nahom er enig med Lars i, at det er godt at gå til fodbold.

"Træningen er det bedste. For så bliver man bedre til at spille. Jeg har også fået mange venner. Der er flere på holdet, som går i min klasse, og jeg har også lært nogen fra de andre skoler at kende," siger han.

Tobias Stjernegaard er frivillig træner for drengene.

"Nahom er klart en af de bedste på holdet. Det er i det hele taget et rigtig godt hold jeg har," siger han.

Broen Rudersdal har i 2019 hjulpet 125 børn med kontingent, udstyr o.lign. Det er børn og unge, der ellers ikke ville komme til musikskole, i Vedbæk Garden, på billedskole eller til en anden fritidsaktivitet.

Siden april2019 har Lars Stilling Netteberg været formand for Rudersdal-afdelingen.

Og der er flere grunde til, at han har kastet energi ind i netop denne forening.

"Dels er jeg selv foreningsmenneske. Jeg har spillet fodbold hele livet i Skjold Birkerød. Og dels har jeg i mit professionelle virke haft med børn at gøre, fordi jeg i mange år var ansat i Red Barnet som antimobbe-konsulent, og derfor var det naturligt for mig at koble de to ting," siger han.

Broen Rudersdal modtager støtte fra private medlemskaber, fra Rudersdal Kommune og fra fonde og firmaer.

W1siziisijiwmtgvmtavmjyvnzhsbdi0bg80nv9cyw5uzxjsb2ryzxrcu1yxlmpwzyjdxq?sha=b518d042c7de3533